Onzekerheid over de inflatie

De Federal Reserve heeft aangegeven dat ze meer zekerheid wil hebben dat de inflatie naar het gewenste niveau zal dalen, voordat ze overgaan tot het verlagen van de rente. Dit komt naar voren uit de notulen van de bijeenkomst van de Fed op 11 en 12 juni die woensdag werden vrijgegeven.

Tijdens de bijeenkomst hebben de beleidsmakers van de Fed de economische vooruitzichten besproken en geconcludeerd dat de inflatie nog niet op het gewenste niveau zit. Hoewel de werkgelegenheidscijfers positief blijven en de economische groei stabiel is, zien ze nog steeds risico's voor de inflatie.

Afwachten en monitoren

De Fed heeft aangegeven dat ze de inflatiecijfers nauwlettend in de gaten zullen houden en afwachten voordat ze eventuele stappen zullen zetten. Ze willen er zeker van zijn dat de inflatie op de lange termijn rond de gewenste 2% zal stabiliseren voordat ze besluiten tot een renteverlaging.

Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de inflatie, waaronder de arbeidsmarkt, de handelsoorlog en de geopolitieke spanningen. De Fed zal deze factoren blijven monitoren en analyseren om een goed beeld te krijgen van de economische situatie.

Communicatie met de markt

De Fed hecht ook veel waarde aan transparantie en communicatie met de markt. Ze willen ervoor zorgen dat beleggers en het grote publiek goed geïnformeerd zijn over hun beslissingen en de redenen daarachter. Dit draagt bij aan het vertrouwen in het monetaire beleid van de Fed en kan de impact van hun beslissingen op de markt beïnvloeden.

Al met al is de Fed voorzichtig en afwachtend in hun benadering van het monetaire beleid, met een sterke focus op het bereiken van de gewenste inflatiedoelstelling. Het is duidelijk dat ze geen overhaaste beslissingen willen nemen en liever de economische situatie goed willen blijven monitoren voordat ze stappen zetten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*