Over Galapagos

Galapagos, een Belgisch biofarmaceutisch bedrijf, heeft aangekondigd dat ze gaan samenwerken met Adaptimmune Therapeutics, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in T-celtherapie. De samenwerking zal gericht zijn op het ontwikkelen van een nieuwe generatie TCR T-celtherapie voor hoofd- en halskanker, evenals mogelijke toekomstige vaste tumor indicaties.

Galapagos is een toonaangevend bedrijf op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling en richt zich voornamelijk op het ontdekken, ontwikkelen en commercialiseren van innovatieve medicijnen. Het bedrijf heeft een sterke focus op het vinden van nieuwe behandelingen voor ernstige ziekten, zoals kanker, ontstekingsziekten en fibrose.

Over Adaptimmune Therapeutics

Adaptimmune Therapeutics is een pionier op het gebied van TCR T-celtherapie en heeft een aantal veelbelovende behandelingen in ontwikkeling voor verschillende vormen van kanker. Het bedrijf heeft een solide wetenschappelijke basis en een track record van succesvolle samenwerkingen in de sector.

Onderdeel van de samenwerking tussen Galapagos en Adaptimmune Therapeutics is een optie voor Galapagos om de exclusieve licentie te verkrijgen voor de nieuwe generatie TCR T-celtherapie van het Britse bedrijf. Dit zou Galapagos toegang geven tot een veelbelovende behandelingsoptie voor hoofd- en halskanker, een vorm van kanker die nog steeds een grote medische behoefte heeft aan effectieve therapieën.

De twee bedrijven zullen nauw samenwerken om de ontwikkeling van de TCR T-celtherapie te versnellen en te optimaliseren voor gebruik bij patiënten met hoofd- en halskanker. Daarnaast zullen ze ook de mogelijkheden verkennen voor het gebruik van deze therapie bij andere vaste tumoren, waarbij de focus ligt op het leveren van maximale klinische voordelen voor patiënten.

De samenwerking tussen Galapagos en Adaptimmune Therapeutics markeert een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor kanker. Door hun krachten te bundelen en expertise te combineren, hopen de twee bedrijven een significante impact te maken op het gebied van kankerbehandeling en de levens van patiënten te verbeteren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*