Over het contract

ExxonMobil heeft een contract voor de bouw van nieuwe FPSO gegund aan SBM Offshore. Dit maakte de Nederlandse oliedienstverlener vrijdagmiddag bekend.

Het contract omvat de engineering, inkoop, constructie en installatie van de FPSO, die zal worden ingezet in het Liza-veld voor de kust van Guyana. De FPSO zal naar verwachting een productiecapaciteit van 220.000 vaten olie per dag hebben en zal worden uitgerust met de nieuwste technologieën om de efficiëntie en veiligheid te waarborgen.

Samenwerking tussen ExxonMobil en SBM Offshore

ExxonMobil en SBM Offshore hebben een lange geschiedenis van samenwerking op het gebied van offshore olie- en gasprojecten. Het toekennen van dit contract aan SBM Offshore benadrukt het vertrouwen dat ExxonMobil heeft in de expertise en kwaliteit van de Nederlandse oliedienstverlener.

Impact op de sector

De toekenning van dit contract zal naar verwachting een positieve impact hebben op de sector, aangezien het zal leiden tot nieuwe werkgelegenheid en investeringen in de offshore olie- en gasindustrie. Daarnaast zal het bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de energie-infrastructuur in de regio.

Duurzaamheid en milieuoverwegingen

SBM Offshore heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid in al haar projecten. De FPSO voor het Liza-veld zal worden ontworpen en gebouwd met oog voor milieubescherming en energie-efficiëntie, om zo bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de offshore olie- en gasindustrie.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*