Over Vivoryon

Vivoryon is een Duits biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van geneesmiddelen voor de behandeling van neurodegeneratieve ziekten, waaronder de ziekte van Alzheimer. Het bedrijf heeft een kandidaatmedicijn genaamd Prazosin in ontwikkeling, dat bedoeld is om de progressie van de ziekte van Alzheimer te vertragen door de afbraak van amyloïde plaques in de hersenen te remmen.

Europese studie naar Prazosin

De Europese studie naar Prazosin, die maandag werd bekendgemaakt, was bedoeld om de werkzaamheid en veiligheid van het medicijn te onderzoeken bij patiënten met de ziekte van Alzheimer. Helaas bleek uit de resultaten van de studie dat Prazosin geen significant effect had op de cognitieve functie of de progressie van de ziekte bij de patiënten die het medicijn kregen toegediend.

Beursreactie

De aankondiging van de teleurstellende resultaten van de Europese studie had een verwoestend effect op de beurskoers van Vivoryon. Het aandeel van het bedrijf kelderde met meer dan 90 procent, waardoor investeerders grote verliezen leden. De beleggers reageerden teleurgesteld op het nieuws en verkochten massaal hun aandelen, wat resulteerde in een sterke daling van de beurswaarde van het bedrijf.

Toekomstperspectief

Ondanks de tegenslag met de Europese studie naar Prazosin, blijft Vivoryon vastbesloten om door te gaan met de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor de ziekte van Alzheimer en andere neurodegeneratieve aandoeningen. Het bedrijf heeft meerdere andere kandidaatmedicijnen in ontwikkeling en hoopt hiermee in de toekomst wel succes te boeken in de strijd tegen deze verwoestende ziekten. De teleurstelling over de mislukte studie heeft het bedrijf niet ontmoedigd en het blijft zich inzetten voor het vinden van effectieve behandelingen voor patiënten die lijden aan neurodegeneratieve aandoeningen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*