Overtreding van regels door Apple

De Europese Commissie heeft Apple laten weten dat de App Store de regels overtreedt en dat een aanvullend onderzoek wordt gestart. Dit maakte de Commissie maandag bekend. Het onderzoek richt zich op de manier waarop Apple zijn App Store beheert en de mogelijke concurrentieverstorende praktijken die daaruit voortvloeien.

Dominantie van de App Store

De App Store van Apple is een van de grootste digitale marktplaatsen voor mobiele apps ter wereld. Het bedrijf heeft een dominante positie op de markt, waardoor het in staat is om bepaalde regels en voorwaarden op te leggen aan ontwikkelaars die hun apps willen aanbieden in de App Store. Dit heeft geleid tot kritiek van zowel ontwikkelaars als mededingingsautoriteiten.

Concurrentieverstorende praktijken

Het aanvullende onderzoek van de Europese Commissie zal zich richten op de mogelijke concurrentieverstorende praktijken van Apple in de App Store. Zo worden ontwikkelaars verplicht om transacties via het betalingssysteem van Apple te laten verlopen, waarbij het bedrijf een commissie van 15 tot 30 procent op elke transactie in rekening brengt. Dit kan leiden tot hogere prijzen voor consumenten en belemmert de concurrentie op de markt.

Reactie van Apple

Apple heeft laten weten dat het zich aan de wet houdt en dat het samenwerkt met de Europese Commissie om eventuele zorgen weg te nemen. Het bedrijf benadrukt dat de App Store een veilige en betrouwbare omgeving biedt voor gebruikers en ontwikkelaars, en dat het de regels en voorwaarden van de App Store regelmatig update om aan de behoeften van de markt te voldoen.

Gevolgen voor de markt

Het aanvullende onderzoek van de Europese Commissie naar de App Store van Apple kan grote gevolgen hebben voor de markt voor mobiele apps en de concurrentie op deze markt. Als de Commissie tot de conclusie komt dat Apple de regels overtreedt, kan dit leiden tot boetes en maatregelen om de markt open te stellen voor meer concurrentie. Dit kan een impact hebben op zowel ontwikkelaars als consumenten en de manier waarop zij apps gebruiken en distribueren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*