Plus: inflatiestrijd is nog niet gewonnen

De wereldwijde inflatiestrijd lijkt nog lang niet voorbij, ondanks de recente maatregelen van centrale banken en overheden om de inflatie onder controle te houden. Hoewel de economieën zich herstellen van de pandemie, blijft de inflatiedruk aanhouden. Deskundigen waarschuwen dat de stijgende prijzen kunnen leiden tot hogere rentetarieven en een vertraging van het economisch herstel.

DWS kiest voor kleine aandelen

DWS, een van 's werelds grootste vermogensbeheerders, heeft besloten om te investeren in kleine aandelen. Het bedrijf gelooft dat deze aandelen beter bestand zijn tegen de inflatiedruk en de volatiliteit op de markten. Kleine bedrijven hebben vaak meer ruimte om prijsstijgingen door te berekenen aan consumenten en kunnen profiteren van een groeiende economie. DWS ziet dan ook kansen in deze sector en heeft haar portefeuille aangepast om hierop in te spelen.

Indiase en Chinese aandelen gaan verschillende kant op

Terwijl de wereldwijde aandelenmarkten blijven stijgen, gaan de Indiase en Chinese aandelen verschillende kanten op. De Indiase aandelenmarkt heeft te maken met een daling als gevolg van een toename in Covid-19-gevallen en politieke onrust. De Chinese aandelenmarkt daarentegen blijft groeien, dankzij de sterke economische groei en de groeiende binnenlandse consumptie. Beleggers moeten rekening houden met deze verschillen bij het nemen van beleggingsbeslissingen.

Waterstoftrend biedt kansen

De waterstoftrend wint aan populariteit en biedt nieuwe investeringskansen. Waterstof wordt gezien als een schone en duurzame energiebron, en steeds meer bedrijven investeren in waterstoftechnologieën. Waterstof kan gebruikt worden als brandstof voor voertuigen, energieopslag en als alternatief voor fossiele brandstoffen. Beleggers die willen profiteren van de waterstoftrend kunnen overwegen om te investeren in bedrijven die actief zijn op dit gebied.

Meer nieuws en ontwikkelingen

Naast bovengenoemde onderwerpen zijn er nog meer nieuws en ontwikkelingen die beleggers in de gaten moeten houden. Zo blijft de technologie-sector aantrekkelijk voor investeerders, aangezien technologische innovaties blijven groeien en de digitalisering van bedrijven versnelt. Daarnaast zijn er ook kansen in de duurzame energie-sector, waarbij investeringen in zonne-energie, windenergie en batterijtechnologieën steeds populairder worden.

Het is belangrijk voor beleggers om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen op de financiële markten. Het kan helpen bij het nemen van weloverwogen investeringsbeslissingen en het maximaliseren van rendementen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*