Positief sentiment op Amerikaanse beurzen voor Memorial Day weekend

De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag overwegend hoger, met de S&P 500 die 0,7 procent steeg, de Dow Jones index die vrijwel onveranderd bleef en de Nasdaq die 1,1 procent hoger eindigde. Dit positieve sentiment werd gesteund door positieve economische gegevens en een afname van de zorgen over inflatie.

Economische gegevens en inflatiecijfers

De Amerikaanse economie blijft zich herstellen van de impact van de pandemie, met sterke cijfers over consumentenvertrouwen en banengroei. Dit heeft investeerders vertrouwen gegeven in het herstel van de economie en heeft bijgedragen aan de positieve stemming op de beurzen.

Daarnaast zijn de zorgen over inflatie afgenomen, nadat de laatste cijfers aantoonden dat de prijsstijgingen beperkt bleven. Dit heeft investeerders gerustgesteld en heeft bijgedragen aan de stijging van de aandelenmarkten.

Memorial Day weekend en marktsluiting

Op maandag blijft Wall Street gesloten vanwege Memorial Day, een Amerikaanse gedenkdag ter ere van de militairen die hun leven hebben gegeven voor het land. Deze dag markeert het begin van de zomer en wordt vaak gevierd met barbecues, stranduitjes en andere festiviteiten.

De marktsluiting op Memorial Day zal invloed hebben op de handel op dinsdag, aangezien investeerders terugkeren na het lange weekend. Het is gebruikelijk dat de handel op dinsdag volatieler is na een vakantieperiode, aangezien investeerders hun posities herzien en reageren op eventuele ontwikkelingen die tijdens de vakantie hebben plaatsgevonden.

Al met al zijn de Amerikaanse beurzen het lange Memorial Day weekend ingegaan met een positieve noot, gesteund door positieve economische gegevens en een afname van de zorgen over inflatie. Investeerders kijken uit naar de handel na het weekend en hopen dat de positieve trend zich voortzet.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*