Positieve dag voor AEX-genoteerde fondsen op Wall Street

Op Wall Street zijn maandag vijf van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. Shell was met een verlies van 1,2 procent de sterkste daler. ArcelorMittal was met een winst van 0,7 procent de sterkste stijger.

Shell daalt op Wall Street

Shell, een van de grootste oliebedrijven ter wereld, sloot maandag met een verlies van 1,2 procent op Wall Street. Dit verlies kan worden toegeschreven aan de recente dalingen in de olieprijzen en de toenemende concurrentie in de sector.

ArcelorMittal stijgt op positief nieuws

ArcelorMittal, een van 's werelds grootste staalproducenten, boekte een winst van 0,7 procent op Wall Street. Deze stijging kan worden toegeschreven aan positieve berichten over de vraag naar staal en de vooruitzichten voor de sector.

Andere AEX-genoteerde fondsen op Wall Street

Naast Shell en ArcelorMittal boekten nog drie andere AEX-genoteerde fondsen winst op Wall Street. Deze positieve resultaten kunnen worden toegeschreven aan een algemene stijging op de Amerikaanse beurs en gunstige marktomstandigheden voor de betreffende bedrijven.

Al met al was het een positieve dag voor de AEX-genoteerde fondsen op Wall Street, met meer stijgers dan dalers en een algehele positieve trend op de Amerikaanse beurs.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*