Positieve en negatieve bewegingen op Wall Street

Op Wall Street bleven de acht AEX-genoteerde fondsen op vrijdag in evenwicht, met vier stijgers en vier dalers. De positieve bewegingen werden voornamelijk veroorzaakt door gunstige bedrijfsresultaten en positieve economische ontwikkelingen, terwijl de negatieve bewegingen werden beïnvloed door macro-economische factoren en onzekerheid op de markt.

Stijgers op Wall Street

Een van de stijgers op Wall Street was bijvoorbeeld technologiebedrijf ASML, dat profiteerde van een sterke vraag naar halfgeleiders en positieve vooruitzichten voor de sector. Ook het Nederlandse chemiebedrijf DSM presteerde goed op de Amerikaanse beurs, dankzij positieve berichten over de groei van de markt voor duurzame producten.

Dalers op Wall Street

Aan de andere kant waren er ook enkele dalers onder de AEX-genoteerde fondsen op Wall Street. Zo daalde bijvoorbeeld Unilever als gevolg van zorgen over de impact van wereldwijde handelsspanningen op de internationale markten. Ook ING Groep zag een daling in de koers, mede door onzekerheid over de economische groei en de gevolgen van het handelsbeleid van de Verenigde Staten.

Invloed van macro-economische factoren

De bewegingen op Wall Street werden ook beïnvloed door macro-economische factoren, zoals de voortdurende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China, de impact van het coronavirus op de wereldeconomie en de onzekerheid rondom de Amerikaanse verkiezingen. Deze factoren zorgden voor volatiliteit op de beurs en beïnvloedden de prestaties van de AEX-genoteerde fondsen.

Al met al bleven de AEX-genoteerde fondsen op Wall Street op vrijdag in evenwicht, met een mix van stijgers en dalers. De markt blijft echter gevoelig voor externe factoren en investeerders houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten om hun beleggingsbeslissingen te bepalen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*