Positieve handelsdag voor drie AEX-genoteerde fondsen op Wall Street

Op Wall Street waren woensdag drie van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. ASML was met een winst van 1,0 procent de sterkste stijger. Aegon en ArcelorMittal waren met verliezen van 0,7 procent de sterkste daler.

ASML boekt sterke winst

ASML, een toonaangevend bedrijf in de chipindustrie, boekte een sterke winst van 1,0 procent op Wall Street. Dit kan worden toegeschreven aan positieve ontwikkelingen in de sector en gunstige vooruitzichten voor de toekomst. Beleggers reageerden positief op het nieuws en zorgden voor een stijging van de koers van het aandeel.

Aegon en ArcelorMittal zien dalingen

Aegon en ArcelorMittal daalden beide met 0,7 procent op Wall Street. Deze dalingen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder marktomstandigheden, bedrijfsnieuws en economische ontwikkelingen. Het is belangrijk voor beleggers om deze factoren in overweging te nemen bij het nemen van investeringsbeslissingen.

Invloed van Wall Street op de AEX

De prestaties van AEX-genoteerde fondsen op Wall Street kunnen een impact hebben op de Amsterdamse beurs en de AEX-index. Beleggers houden daarom vaak de ontwikkelingen op Wall Street nauwlettend in de gaten om te bepalen hoe dit van invloed kan zijn op hun beleggingen. Het is belangrijk om de trends en bewegingen op zowel Wall Street als de AEX te volgen om weloverwogen beslissingen te nemen op de beurs.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*