Positieve invloed van Jerome Powell

De Amsterdamse beurs kwam woensdag prima uit de startblokken, daarbij geholpen door de uitspraken van Jerome Powell van de Fed en de chippers.

De positieve start van de Amsterdamse beurs op woensdag werd mede veroorzaakt door de uitspraken van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve. Powell gaf aan dat de Amerikaanse centrale bank geduldig zal zijn met het verhogen van de rente, wat positief werd ontvangen door beleggers wereldwijd. Dit zorgde voor optimisme op de beurs en leidde tot een stijging van de koersen.

Invloed van de chippers op de beurs

Naast de uitspraken van Jerome Powell hadden ook de chippers een positieve invloed op de Amsterdamse beurs. De chippers, bedrijven die zich bezighouden met de productie van halfgeleiders, lieten sterke resultaten zien en zorgden daarmee voor een positieve stemming onder beleggers. Dit droeg bij aan de stijging van de beurskoersen en zorgde voor een goed begin van de handelsdag.

Verdere ontwikkelingen gedurende de dag

Gedurende de dag bleef de Amsterdamse beurs positief gestemd, mede dankzij de gunstige ontwikkelingen op de internationale markten. Beleggers waren optimistisch over de economische vooruitzichten en de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China leken enigszins af te nemen. Deze factoren droegen bij aan het positieve sentiment op de beurs en zorgden voor een verdere stijging van de koersen.

Al met al was het een goede dag voor de Amsterdamse beurs, die dankzij de uitspraken van Jerome Powell en de sterke resultaten van de chippers positief uit de startblokken kwam en gedurende de dag verder wist te stijgen. Beleggers keken optimistisch naar de toekomst en de handelsdag werd afgesloten met mooie winsten voor veel beleggers.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*