Positieve start Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen lijken donderdag een positieve start te maken, met futures op de S&P 500 die tot 0,2 procent in de plus staan rond lunchtijd. Ook de Dow Jones index en Nasdaq worden verwacht hoger te openen.

Redenen voor de stijging

De positieve stemming op de beurzen kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Zo zijn beleggers optimistisch over de voortgang in de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Ook de recente kwartaalcijfers van grote Amerikaanse bedrijven worden positief ontvangen, wat bijdraagt aan het vertrouwen van beleggers.

Invloed van economische data

Daarnaast speelt ook de publicatie van diverse economische data een rol bij de verwachte stijging van de beurzen. Zo wordt er gekeken naar cijfers over de arbeidsmarkt, consumentenvertrouwen en de industrie, die allemaal invloed kunnen hebben op het sentiment op de beurs.

Voorzichtigheid blijft geboden

Ondanks de positieve start van de Amerikaanse beurzen, blijft voorzichtigheid geboden. De handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China zijn nog niet volledig opgelost en kunnen op elk moment weer opvlammen. Ook de onzekerheid rondom het monetaire beleid van de Federal Reserve en de impact van de wereldwijde economische groei blijven aandachtspunten voor beleggers.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*