Positieve start van de week

De Amsterdamse beurs is de nieuwe beursweek rustig maar wel met een nieuw record begonnen. Met een slotstand van 916,04 punten op maandag, steeg de AEX 0,1 procent.

De beurs in Amsterdam opende de nieuwe week positief, waarbij de AEX-index iets hoger eindigde dan het vorige record van 914,71 punten dat eerder dit jaar werd bereikt. De stijging werd voornamelijk gedreven door positieve ontwikkelingen op de internationale markten en gunstige economische cijfers.

Invloed van internationale ontwikkelingen

De positieve start van de Amsterdamse beurs was mede te danken aan gunstige ontwikkelingen op de internationale markten. Zo sloten de beurzen in Azië en de Verenigde Staten hoger, wat een positief sentiment creëerde onder beleggers wereldwijd. Ook de verwachtingen rondom het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor optimisme op de beurs.

Economische cijfers en bedrijfsresultaten

Naast de internationale ontwikkelingen speelden ook gunstige economische cijfers en bedrijfsresultaten een rol bij de positieve start van de beursweek. Zo werden er positieve resultaten gepubliceerd door verschillende Nederlandse bedrijven, wat het vertrouwen van beleggers in de markt versterkte. Daarnaast bleken de economische cijfers over de Nederlandse economie beter dan verwacht, wat bijdroeg aan het positieve sentiment op de beurs.

Al met al was de Amsterdamse beurs in de eerste handelsdag van de week rustig maar positief gestemd, met een nieuw record voor de AEX-index. Beleggers zijn optimistisch gestemd over de ontwikkelingen op de internationale markten en de gunstige economische cijfers en bedrijfsresultaten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*