Positieve start van nieuwe beursweek in Europa

De aandelenmarkten in Europa zijn de nieuwe beursweek positief begonnen. Maandag rond lunchtijd noteerde de Stoxx Europe 600 index 0,4 procent hoger op 517,03 punten. De Duitse DAX liet een winst optekenen van 0,4 procent op 18.239,77 punten. De Franse CAC 40 won 0,5 procent bij een stand van 7.669,15 punten. De Britse FTSE ging 0,4 procent hoger op 8.271,58 punten.

Redenen voor de positieve start

De positieve start van de aandelenmarkten in Europa kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Zo speelt het positieve sentiment op de Amerikaanse beurzen een rol, waar de Dow Jones en S&P 500 nieuwe recordhoogtes hebben bereikt. Daarnaast zijn beleggers optimistisch over de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de economische vooruitzichten.

Sectorprestaties

Binnen de Stoxx Europe 600 index waren er verschillende sectoren die het goed deden. Zo lieten de technologie-aandelen een sterke performance zien, met bedrijven als ASML en SAP die positieve resultaten boekten. Ook de energiesector presteerde goed, mede dankzij de stijgende olieprijzen.

Invloed van geopolitieke ontwikkelingen

Naast de economische factoren speelden ook geopolitieke ontwikkelingen een rol in de positieve start van de aandelenmarkten in Europa. De spanningen tussen Rusland en Oekraïne blijven een punt van zorg, maar tot dusver hebben de markten hier relatief weinig last van gehad.

Al met al lijken beleggers positief gestemd te zijn over de toekomstige ontwikkelingen op de Europese aandelenmarkten, wat heeft bijgedragen aan de positieve start van de nieuwe beursweek.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*