Positieve start verwacht op de Amsterdamse beurs

De Amsterdamse beurs lijkt donderdag een licht hogere opening te gaan maken. Futures op de AEX index wijzen ongeveer een uur voor de beursgong op een stijging van 0,2 procent. Dit positieve sentiment wordt mede veroorzaakt door ontwikkelingen op de internationale markten en positieve economische data.

Internationale ontwikkelingen

De verwachtingen voor de beursgang worden beïnvloed door ontwikkelingen op de internationale markten. Zo sloten de Amerikaanse beurzen woensdag hoger af en presteerden Aziatische markten ook goed. Dit zorgt voor optimisme onder beleggers en kan een positief effect hebben op de Amsterdamse beurs.

Economische data

Daarnaast speelt ook positieve economische data een rol bij de verwachtingen voor de beurs. Zo zijn er recentelijk positieve cijfers verschenen over de economische groei en werkgelegenheid, wat het vertrouwen in de markt versterkt. Beleggers kijken met interesse uit naar verdere ontwikkelingen op dit gebied.

Al met al lijkt de Amsterdamse beurs een positieve start te gaan maken, mede dankzij internationale ontwikkelingen en positieve economische data. Beleggers zullen de markt nauwlettend in de gaten houden om te zien hoe deze ontwikkelingen zich verder zullen vertalen in de koersen op de beurs.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*