Positieve stemming op de Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen op weg naar nieuwe records

De Amerikaanse beurzen lagen vrijdag op koers om met nieuwe records te sluiten. Met nog een paar uur handel te gaan steeg de S&P 500 0,6 procent op 5.128,09 punten, won de Dow Jones index 0,2 procent op 39.055,65 punten en noteerde de Nasdaq 1,0 procent hoger op 16.252,16 punten.

De positieve stemming op de Amerikaanse beurzen werd voornamelijk gesteund door sterke bedrijfscijfers en optimisme over het economisch herstel na de coronapandemie. Technologieaandelen presteerden vooral goed, met bedrijven als Apple, Amazon en Microsoft die positieve resultaten lieten zien.

Invloed van het monetaire beleid

Daarnaast speelde het monetaire beleid van de Federal Reserve ook een rol in de stijging van de beurzen. De centrale bank heeft aangegeven dat ze van plan is om de rente laag te houden en door te gaan met het opkopen van obligaties om de economie te ondersteunen.

Handelsoorlog tussen de VS en China

Een punt van zorg voor beleggers blijft de voortdurende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De recente spanningen tussen de twee grootmachten hebben invloed gehad op de markten en kunnen verdere gevolgen hebben voor de wereldeconomie.

Vooruitzichten voor de Amerikaanse beurzen

Ondanks enkele risico's lijken de vooruitzichten voor de Amerikaanse beurzen over het algemeen positief te zijn. Beleggers blijven optimistisch over het herstel van de economie en de winstgevendheid van bedrijven, wat de markten naar nieuwe hoogten kan blijven stuwen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*