Positieve stemming op Europese beurzen

Op woensdag 17 maart 2021 noteerden de Europese beurzen hoger, in lijn met de positieve stemming op Wall Street en in afwachting van belangrijke gebeurtenissen in de Verenigde Staten. Beleggers keken vooral uit naar nieuwe data over de Amerikaanse banenmarkt en het optreden van Fed-voorzitter Jerome Powell voor het Huis van Afgevaardigden.

Nieuwe data over Amerikaanse banenmarkt

De focus van de beleggers lag voornamelijk op de nieuwe data over de Amerikaanse banenmarkt, die later op de dag bekend zouden worden gemaakt. Deze cijfers zouden meer inzicht geven in de huidige economische situatie en de impact van de coronapandemie op de werkgelegenheid in de Verenigde Staten.

Optreden van Fed-voorzitter Jerome Powell

Daarnaast keken beleggers ook uit naar het optreden van Fed-voorzitter Jerome Powell voor het Huis van Afgevaardigden. Powell zou naar verwachting vragen beantwoorden over het monetaire beleid van de Federal Reserve en de economische vooruitzichten in de Verenigde Staten. Zijn uitspraken zouden invloed kunnen hebben op de beurskoersen en het sentiment van beleggers.

Invloed van geopolitieke ontwikkelingen

Naast de binnenlandse gebeurtenissen in de Verenigde Staten, hielden beleggers ook rekening met geopolitieke ontwikkelingen wereldwijd. De spanningen tussen de Verenigde Staten en China, de Brexit-onderhandelingen en de toenemende geopolitieke risico's in het Midden-Oosten konden invloed hebben op de financiële markten en de beurskoersen in Europa.

Al met al zorgden deze verschillende factoren voor een mix van hoop en onzekerheid onder beleggers, wat resulteerde in een volatiele handelsdag op de Europese beurzen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*