Positieve trend in Japan

In Japan waren de beurzen maandagochtend positief gestemd. De Nikkei-index steeg met 0,5%, mede dankzij positieve berichten over de economische groei in het land. Beleggers waren ook optimistisch over de verwachtingen voor de exportsector, die profiteert van een zwakkere yen.

Zorgen in China

In China daarentegen waren beleggers bezorgd over de handelsspanningen met de Verenigde Staten. De Shanghai Composite Index daalde met 0,3%, nadat president Trump had gedreigd met nieuwe tarieven op Chinese goederen. Deze onzekerheid zorgde voor terughoudendheid op de beurs.

Positieve ontwikkelingen in Zuid-Korea

In Zuid-Korea was er meer optimisme op de beurs. De Kospi-index steeg met 0,8%, voornamelijk door positieve kwartaalcijfers van grote technologiebedrijven zoals Samsung. Beleggers waren ook positief gestemd over de vooruitzichten voor de exportsector in het land.

Al met al was er dus een verdeeld beeld op de Aziatische beurzen, met positieve ontwikkelingen in Japan en Zuid-Korea, maar zorgen in China vanwege de handelsspanningen met de Verenigde Staten. Beleggers houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en reageren op het laatste nieuws en economische cijfers.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*