Powell keert terug voor het Congres

Fed-voorzitter Jerome Powell keerde woensdag terug voor het Congres, ditmaal voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Zijn getuigenis zorgde voor optimisme op de Amerikaanse beurzen, met nieuwe records voor zowel de S&P 500 als de Nasdaq.

Positieve reactie op Powell's getuigenis

Investeerders reageerden positief op Powell's getuigenis, waarin hij benadrukte dat de Fed van plan is om de rente laag te houden om de economische groei te ondersteunen. Hij benadrukte ook dat de inflatie tijdelijk is en dat de Fed bereid is om actie te ondernemen indien nodig.

Technologieaandelen zorgen voor stijging Nasdaq

De Nasdaq profiteerde voornamelijk van de stijging van technologieaandelen, die werden gesteund door optimistische vooruitzichten voor de sector. Bedrijven zoals Apple, Amazon en Microsoft droegen bij aan de winsten van de index.

S&P 500 bereikt nieuwe recordhoogte

De S&P 500 bereikte ook een nieuwe recordhoogte, aangewakkerd door positieve kwartaalcijfers en het vooruitzicht van een sterk economisch herstel. Sectoren zoals gezondheidszorg, technologie en consumentengoederen droegen bij aan de stijging van de index.

Al met al was het een positieve dag op de Amerikaanse beurzen, gesteund door Powell's geruststellende woorden en optimistische vooruitzichten voor de economie.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*