Powell over renteverlaging en inflatierisico's

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve heeft aangegeven dat een renteverlaging "op enig moment" dit jaar op zijn plaats zal zijn. Hij benadrukte echter dat de Fed alert blijft op de inflatierisico's die zich kunnen voordoen.

Economische vooruitzichten

Powell gaf aan dat de economische vooruitzichten in de Verenigde Staten gemengd zijn, met aanhoudende zwakte in de industrie en handelsspanningen die de groei blijven beïnvloeden. Hoewel de arbeidsmarkt sterk blijft en de consumentenbestedingen robuust zijn, zijn er nog steeds zorgen over de internationale handelsspanningen en de impact daarvan op de economie.

Inflatiedoelstelling

De Federal Reserve streeft naar een inflatie van ongeveer 2% en Powell benadrukte dat de centrale bank zal blijven streven naar het behalen van dit doel. Hij erkende echter dat de inflatie de afgelopen periode onder dit niveau is gebleven en dat dit een reden kan zijn voor een renteverlaging om de economie te ondersteunen.

Marktreactie

Na de opmerkingen van Powell over een mogelijke renteverlaging, reageerden de financiële markten positief. De aandelenkoersen stegen en de rentetarieven daalden, wat aangeeft dat beleggers geloven dat een renteverlaging de economie een impuls kan geven.

Toekomstige stappen

Hoewel Powell aangaf dat een renteverlaging op enig moment dit jaar mogelijk is, benadrukte hij dat de beslissing afhangt van de economische ontwikkelingen en de inflatievooruitzichten. De Federal Reserve zal de situatie blijven monitoren en indien nodig actie ondernemen om de economie te ondersteunen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*