Redenen voor de daling op de Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag lager met nog een paar uur handel te gaan. Deze daling werd grotendeels toegeschreven aan zorgen over de stijgende rentetarieven en de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers waren ook bezorgd over de impact van de aanhoudende pandemie op de economische groei.

Stijgende rentetarieven

Een van de belangrijkste redenen voor de neerwaartse druk op de Amerikaanse beurzen was de stijging van de rentetarieven. Beleggers vrezen dat hogere rentetarieven de bedrijfswinsten zullen ondermijnen en de economische groei zullen vertragen. Dit leidde tot een verkoopgolf in de technologiesector, die gevoelig is voor renteschommelingen.

Handelsspanningen tussen de VS en China

Daarnaast bleven de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China de markten beïnvloeden. Ondanks de recente handelsovereenkomst tussen de twee landen, blijven er zorgen bestaan over de naleving van de afspraken en de mogelijkheid van verdere escalatie van het handelsconflict. Deze onzekerheid zorgde voor terughoudendheid bij beleggers.

Impact van de pandemie

De aanhoudende pandemie en de bijbehorende lockdownmaatregelen hebben ook bijgedragen aan de onzekerheid op de Amerikaanse beurzen. Beleggers zijn bezorgd over de impact van de pandemie op bedrijven en de bredere economie, met name in sectoren zoals de horeca, reizen en entertainment. De toenemende besmettingscijfers en de trage uitrol van vaccinaties hebben de vrees aangewakkerd dat de economische opleving vertraging zal oplopen.

Al met al zijn er verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de daling op de Amerikaanse beurzen op dinsdag. Beleggers blijven waakzaam en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten terwijl ze proberen de impact van deze onzekerheden op hun beleggingen te beoordelen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*