RELX en Shell sluiten hoger

Op Wall Street zijn vrijdag twee van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. RELX en Shell sloten elk 0,2 procent hoger. ASML was met een verlies van 1,6 procent de sterkste daler.

RELX, een wereldwijde leverancier van informatie-oplossingen, boekte een bescheiden winst van 0,2 procent op Wall Street. Het bedrijf staat bekend om zijn expertise op het gebied van wetenschappelijke, technische en medische informatie. Shell, een van 's werelds grootste olie- en gasmaatschappijen, sloot ook 0,2 procent hoger. De stijging kan worden toegeschreven aan positieve marktomstandigheden en gunstige ontwikkelingen in de olie-industrie.

ASML daalt met 1,6 procent

ASML, een toonaangevende leverancier van machines voor de productie van halfgeleiders, leed een verlies van 1,6 procent op Wall Street. Het bedrijf is sterk afhankelijk van de wereldwijde vraag naar chips en halfgeleiders, wat de schommelingen in de markt kan verklaren. Het verlies kan ook worden beïnvloed door macro-economische factoren en concurrentiedruk in de industrie.

Het is belangrijk om de prestaties van AEX-genoteerde fondsen op Wall Street nauwlettend te volgen, aangezien deze de algehele gezondheid van de Nederlandse financiële markten weerspiegelen. Investeerders en analisten gebruiken deze gegevens om trends te identificeren en prognoses te maken voor de toekomstige prestaties van verschillende sectoren en bedrijven. Het is ook een indicator van het wereldwijde economische klimaat en de invloed ervan op de internationale handel en investeringen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*