Samenwerking met Shell en TotalEnergies

Het project van Vopak en Gasunie voor een terminal op de Maasvlakte voor vloeibare CO2 gaat een nieuwe fase in met een ontwerpcontract en het instappen van Shell en TotalEnergies in de samenwerking. Dat maakte Vopak donderdagochtend bekend.

Het instappen van Shell en TotalEnergies in de samenwerking met Vopak en Gasunie is een belangrijke stap voor het project. Deze grote spelers in de energie-industrie brengen niet alleen financiële steun, maar ook expertise en ervaring met zich mee. Hierdoor wordt de haalbaarheid en de efficiëntie van het project verder versterkt.

Ontwerpcontract voor terminal

Het afsluiten van het ontwerpcontract voor de terminal op de Maasvlakte markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het project. Hiermee worden de plannen concreet en kan er gestart worden met de daadwerkelijke bouw van de terminal. Het ontwerpcontract omvat alle technische specificaties en vereisten voor de terminal, zodat deze optimaal kan functioneren en voldoen aan alle nodige regelgeving.

Duurzame opslag van CO2

De terminal op de Maasvlakte zal dienen als een belangrijke schakel in het opslaan van vloeibare CO2, een cruciale stap in de transitie naar een duurzame energievoorziening. CO2-afvang en -opslag zijn essentiële technologieën om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan. Door het realiseren van deze terminal wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Met de betrokkenheid van Shell en TotalEnergies, het afsluiten van het ontwerpcontract en de focus op duurzame opslag van CO2, gaat het project van Vopak en Gasunie een veelbelovende toekomst tegemoet. De terminal op de Maasvlakte zal een belangrijke rol spelen in de energietransitie en bijdragen aan een schonere en duurzamere samenleving.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*