Situatie in Frankrijk

De AEX-index bereikte vorige week een hoogtepunt boven de 930 punten, maar sloot de week uiteindelijk in mineur af. Beleggers waren bezorgd over de voortdurende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China, evenals de politieke onrust in diverse Europese landen.

In Frankrijk is het sentiment op de beurs ook wisselvallig. De CAC 40-index heeft te maken met de gevolgen van de aanhoudende protesten van de gele hesjes en de economische onzekerheid die daarmee gepaard gaat. Het is afwachten hoe de Franse economie zich verder zal ontwikkelen en welke impact dit zal hebben op de beurskoersen.

Verwachtingen voor de renteverlaging door de Fed

Er wordt gespeculeerd over een mogelijke renteverlaging door de Federal Reserve in december. De centrale bank heeft de rente dit jaar al enkele malen verlaagd om de economie te stimuleren en de groei te ondersteunen. Beleggers houden nauwlettend in de gaten of de Fed verdere maatregelen zal nemen om de economische groei te ondersteunen, met name gezien de aanhoudende handelsspanningen en de wereldwijde economische onzekerheid.

Al met al blijft de beurs volatiel en is het belangrijk voor beleggers om de ontwikkelingen op de markt nauwlettend in de gaten te houden en hun posities dienovereenkomstig aan te passen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*