Spanning rondom cijfers van Apple

Op dinsdag 27 april presenteerde techgigant Apple zijn kwartaalcijfers en de hele markt hield zijn adem in. De verwachtingen waren hooggespannen, mede door de vele speculaties en geruchten die de ronde deden over de prestaties van het bedrijf.

Recordomzet en winst voor Apple

Apple wist uiteindelijk alle verwachtingen te overtreffen door een recordomzet van maar liefst $89,6 miljard te behalen, een stijging van 54% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ook de winst van het bedrijf steeg met 110% naar $23,6 miljard, wat resulteerde in een winst per aandeel van $1,40.

Sterke prestaties van de iPhone en Mac

Een van de grootste drivers achter de sterke resultaten van Apple was de verkoop van de iPhone, die met 65% steeg naar $47,9 miljard. Ook de Mac deed het goed, met een omzetstijging van 70% naar $9,1 miljard. De groei werd mede aangedreven door de sterke vraag naar de nieuwe iPhone 12 en de Macbook modellen.

Toekomstverwachtingen en nieuwe producten

Naast de indrukwekkende cijfers presenteerde Apple ook zijn toekomstverwachtingen, waaronder de lancering van nieuwe producten zoals de langverwachte AirTags en de nieuwe iPad Pro. Ook kondigde het bedrijf aan dat het zijn aandeleninkoopprogramma zal uitbreiden en een dividendverhoging van 7% zal doorvoeren.

Reactie van de markt en analisten

De markt reageerde enthousiast op de cijfers van Apple, met een stijging van het aandeel van meer dan 2% in de nasleep van de presentatie. Analisten prezen de sterke prestaties van het bedrijf en benadrukten de veerkracht van Apple ondanks de uitdagende economische omstandigheden veroorzaakt door de pandemie.

Al met al was de presentatie van de kwartaalcijfers van Apple een groot succes en wist het bedrijf zijn positie als een van de meest waardevolle techbedrijven ter wereld te verstevigen. Met sterke groeicijfers en veelbelovende toekomstplannen lijkt de toekomst van Apple rooskleurig te zijn.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*