Standpunt van Anglo American

Anglo American wijst opnieuw overnamevoorstel van BHP Billiton af

Het mijnbouwbedrijf Anglo American heeft na een extra week van overleg het overnamevoorstel van concurrent BHP Billiton opnieuw afgewezen. Het bedrijf ziet geen basis voor verdere gesprekken of verlenging van de deadline, zo maakte Anglo American woensdag bekend.

Anglo American heeft herhaaldelijk aangegeven dat het overnamevoorstel van BHP Billiton niet in het belang is van het bedrijf en zijn aandeelhouders. Het bedrijf is van mening dat het voorstel niet voldoende waarde biedt en niet in lijn is met de strategische visie van Anglo American.

Reactie van BHP Billiton

BHP Billiton heeft teleurgesteld gereageerd op de afwijzing van het overnamevoorstel door Anglo American. Het bedrijf blijft echter open staan voor verdere gesprekken en hoopt tot een overeenkomst te komen die voor beide partijen gunstig is.

Toekomst van de overname

Het is onduidelijk hoe de toekomst van de overname tussen Anglo American en BHP Billiton eruit zal zien. Beide bedrijven zullen naar verwachting blijven zoeken naar mogelijkheden om tot een akkoord te komen, maar de kans op een succesvolle overname lijkt op dit moment klein.

Impact op de mijnbouwsector

De afwijzing van het overnamevoorstel door Anglo American en de onzekerheid over de toekomst van de overname kunnen gevolgen hebben voor de mijnbouwsector als geheel. Investeerders en aandeelhouders zullen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden en de marktreactie kan aanzienlijk zijn.

Al met al blijft de situatie tussen Anglo American en BHP Billiton onzeker en zullen verdere ontwikkelingen in de gaten gehouden moeten worden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*