Sterke groei in de productie van kapitaalgoederen

De productie van de Duitse industrie steeg in januari sterker dan verwacht, na een eerdere daling. Volgens cijfers van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek, groeide de productie met 2,8% ten opzichte van december. Dit was hoger dan de verwachte stijging van 1,5%.

Een van de belangrijkste redenen voor de stijging van de industriële productie was de sterke groei in de productie van kapitaalgoederen. Deze sector groeide met maar liefst 4,2% in januari, wat wijst op een toegenomen investeringsbereidheid binnen de Duitse industrie.

Positieve ontwikkelingen in de auto-industrie

Ook de auto-industrie liet positieve ontwikkelingen zien, met een groei van 4,7% in januari. Dit is goed nieuws voor een van de belangrijkste sectoren van de Duitse economie, die de afgelopen jaren te maken heeft gehad met uitdagingen zoals strengere emissieregels en de overgang naar elektrische voertuigen.

Toenemende vraag naar Duitse producten

De stijging in de industriële productie kan deels worden toegeschreven aan een toenemende vraag naar Duitse producten, zowel binnenlandse als buitenlandse afzetmarkten. Met name de exportgerichte industrie profiteert van de groeiende vraag naar Duitse goederen en diensten.

Al met al laten de cijfers van Destatis een positief beeld zien van de Duitse industriële sector in januari. De stijging in de productie wijst op een groeiende economie en een toenemend vertrouwen binnen de sector.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*