Sterke groei in verkoop coronavaccins

Moderna heeft in het vierde kwartaal van 2023 onverwacht een nettowinst weten te boeken. Dat bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de maker van coronavaccins. De nettowinst bedroeg $1,5 miljard, wat voornamelijk te danken was aan de sterke groei in de verkoop van coronavaccins.

Toegenomen vraag naar boosterdoses

De toegenomen vraag naar boosterdoses heeft bijgedragen aan de positieve resultaten van Moderna. Veel landen zijn begonnen met het aanbieden van extra doses om de immuniteit tegen het coronavirus te versterken. Dit heeft geleid tot een stijging in de verkoop van Moderna's vaccins en daarmee tot een hogere omzet.

Investeringen in onderzoek en ontwikkeling

Naast de verkoop van coronavaccins heeft Moderna ook geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Het bedrijf heeft verschillende klinische studies lopen voor de behandeling van andere ziekten, waaronder kanker en infectieziekten. Deze investeringen zullen naar verwachting op de lange termijn bijdragen aan de groei van Moderna.

Positieve vooruitzichten voor 2024

Vooruitkijkend naar 2024 zijn de vooruitzichten voor Moderna positief. Het bedrijf verwacht een verdere groei in de verkoop van coronavaccins, evenals een toename in de verkoop van andere geneesmiddelen in ontwikkeling. Daarnaast zal Moderna blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe behandelingen te ontdekken en op de markt te brengen.

Al met al lijkt Moderna goed gepositioneerd om ook in de toekomst succesvol te blijven en een belangrijke rol te spelen in de bestrijding van infectieziekten en andere aandoeningen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*