Sterke prestaties in schadeverzekeringen

ASR Nederland heeft over de tweede helft van 2023 resultaten gepresenteerd die in lijn liggen met de indicaties die de verzekeraar al had gegeven tijdens de beleggersdag in november. De nettowinst van ASR Nederland bedroeg in de periode van juli tot en met december 2023 € 250 miljoen, wat een stijging van 5% betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Een van de belangrijkste redenen voor de positieve resultaten van ASR Nederland is de sterke prestatie van de schadeverzekeringen. De bruto geschreven premies stegen met 3% naar € 1,2 miljard, mede dankzij een groei in zowel de zakelijke als particuliere markt. Daarnaast wist ASR Nederland de combined ratio te verbeteren naar 95,2%, wat aantoont dat de verzekeraar efficiënter is gaan opereren.

Groei in levensverzekeringen

Ook op het gebied van levensverzekeringen wist ASR Nederland goede resultaten te behalen. De bruto geschreven premies in de levensverzekeringstak stegen met 7% naar € 900 miljoen, voornamelijk gedreven door een toename in premie-inkomsten uit unit-linked producten. Het bedrijf profiteerde daarnaast van een hogere renteomgeving, waardoor de winstgevendheid van de levensverzekeringen verbeterde.

Duurzaamheidsinitiatieven en maatschappelijke betrokkenheid

Naast de financiële resultaten heeft ASR Nederland ook aangegeven zich actief in te zetten op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Zo heeft de verzekeraar diverse initiatieven gelanceerd om klimaatverandering tegen te gaan en de CO2-uitstoot te verminderen. Daarnaast steunt ASR Nederland verschillende maatschappelijke projecten en goede doelen, om zo een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.

Al met al kan geconcludeerd worden dat ASR Nederland solide resultaten heeft behaald over de tweede helft van 2023, waarbij de focus op zowel financiële prestaties als duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid centraal staat. Met deze strategie lijkt de verzekeraar goed gepositioneerd om ook in de toekomst succesvol te blijven opereren in een steeds veranderende markt.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*