Strategische heroriëntatie

Renewi ziet omzet en winstgevendheid licht dalen

Renewi, een afval- en recyclingspecialist met noteringen in Londen en Amsterdam, heeft afgelopen jaar een lichte daling gezien in zowel de omzet als de winstgevendheid. Dit bleek uit de jaarcijfers die donderdagochtend werden gepresenteerd. De verkoop van UK Municipal is aangekondigd als onderdeel van strategische heroriëntatie.

Renewi kondigde de verkoop van UK Municipal aan als onderdeel van een strategische heroriëntatie. De focus zal nu meer komen te liggen op andere delen van het bedrijf waar meer groeipotentieel wordt gezien. De verkoop van UK Municipal zal naar verwachting bijdragen aan een verbetering van de winstgevendheid en efficiëntie van Renewi.

Impact van Covid-19

De Covid-19 pandemie heeft ook een impact gehad op de resultaten van Renewi afgelopen jaar. Door de lockdowns en beperkingen waren er minder economische activiteiten, wat resulteerde in lagere volumes afval en lagere inkomsten. Renewi heeft maatregelen genomen om de impact van de pandemie te beperken, zoals kostenbesparingen en het aanpassen van operationele processen.

Duurzaamheid en circulariteit

Renewi zet zich in voor duurzaamheid en circulariteit in de afval- en recyclingsector. Het bedrijf investeert in innovatieve oplossingen om afvalstromen te verminderen en materialen te hergebruiken. Door te focussen op duurzame bedrijfsvoering en het stimuleren van circulaire economie, wil Renewi een positieve impact hebben op het milieu en de samenleving.

Toekomstplannen

Ondanks de uitdagingen van afgelopen jaar, blijft Renewi optimistisch over de toekomst. Het bedrijf zal blijven investeren in duurzame oplossingen en groeimogelijkheden om haar positie als marktleider in de afval- en recyclingsector te versterken. Renewi zal ook blijven streven naar verbetering van de winstgevendheid en efficiëntie, om zo waarde te blijven creëren voor haar aandeelhouders en stakeholders.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*