Technische Analyse voor dummies

Het fenomeen van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt en wordt vaak gezien als de toekomst van technologie. Echter, er zijn sterke overeenkomsten tussen de hype rond AI en de dotcombubbel van de late jaren '90. Net als destijds met internetbedrijven, zijn investeerders nu massaal aan het investeren in AI-startups zonder echt te begrijpen wat ze doen. Het is belangrijk om kritisch te blijven en te kijken naar de daadwerkelijke waarde die AI kan toevoegen.

Een andere trend die de laatste tijd steeds populairder wordt, is technische analyse (TA) voor dummies. TA is een methode om markttrends te voorspellen op basis van historische prijsgegevens en is vooral populair onder daytraders en beleggers. Er zijn tal van boeken en cursussen die claimen TA eenvoudig en toegankelijk te maken voor beginners, maar het is belangrijk om te onthouden dat het geen garantie biedt voor succes op de beurs.

Breed Chinees herstel

Na een periode van economische vertraging lijkt China zich te herstellen met een brede opleving in verschillende sectoren. De Chinese overheid heeft verschillende stimuleringsmaatregelen ingevoerd om de groei te stimuleren, waaronder belastingverlagingen en investeringen in infrastructuur. Dit heeft geleid tot een positiever sentiment op de Chinese markten en heeft ook invloed op de wereldeconomie.

ECB neemt bitcoin op de korrel

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft recentelijk kritiek geuit op bitcoin en andere cryptocurrencies, en heeft gewaarschuwd voor de risico's die deze digitale activa met zich meebrengen. De ECB heeft benadrukt dat cryptocurrencies volatiel en ongereguleerd zijn, wat kan leiden tot financiële instabiliteit en consumentenbescherming in gevaar kan brengen. Dit heeft geleid tot discussies over het reguleren van cryptocurrencies en het toezicht houden op de markt.

Kortom, er zijn verschillende ontwikkelingen gaande in de wereld van technologie, financiën en economie die de moeite waard zijn om in de gaten te houden. Het is belangrijk om kritisch te blijven en te blijven leren over deze onderwerpen om goed geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*