Technologieaandelen zorgen voor winst op de AEX

De Amsterdamse beursindex AEX is vandaag met een bescheiden dagwinst van 0,1% geëindigd, waarmee het net aan de schrik is ontsnapt. De winst op de AEX werd voornamelijk gedreven door de techaandelen, die het goed deden op de markt.

Winnaars en verliezers op de beurs

Binnen de techaandelen waren vooral bedrijven als ASML en Adyen in trek bij beleggers. Deze bedrijven wisten flinke winsten te boeken en droegen daarmee bij aan de positieve prestatie van de AEX vandaag. Aan de andere kant waren het vooral de financiële instellingen die het moeilijk hadden, met verliezen bij banken zoals ING en ABN Amro.

Unilever, Vivoryon en TKH in de schijnwerpers

Naast de techaandelen en financiële instellingen waren er ook enkele individuele aandelen die opvielen op de beurs vandaag. Zo wist Unilever positieve resultaten te behalen na het bekendmaken van hun kwartaalcijfers, wat resulteerde in een stijging van de koers. Aan de andere kant had het Duitse biotechbedrijf Vivoryon te maken met een daling van de koers, nadat bekend werd dat een belangrijke klinische studie niet het gewenste resultaat had opgeleverd. Ook technologiebedrijf TKH kon rekenen op aandacht van beleggers na het aankondigen van nieuwe samenwerkingen en innovaties.

Al met al was het een enerverende dag op de beurs, met winnaars en verliezers in verschillende sectoren. Beleggers blijven alert op ontwikkelingen in de markt en houden de koersen nauwlettend in de gaten voor mogelijke kansen en risico's.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*