Terughoudend einde van sterk eerste halfjaar voor Wall Street

Na een sterk eerste halfjaar voor Wall Street kwam er vrijdag een terughoudend einde aan de handel op de Amerikaanse beurzen. De S&P 500 daalde met 0,4 procent tot 5.460,48 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent en sloot op 39.118,86 punten, terwijl de Nasdaq 0,7 procent lager eindigde op 17.732,60 punten.

Invloeden op de daling van de Amerikaanse beurzen

Een van de factoren die bijdroegen aan de daling van de Amerikaanse beurzen was de bezorgdheid over de stijgende delta-variant van het coronavirus en de mogelijke gevolgen daarvan voor de economie. Daarnaast speelden ook zorgen over de inflatie en de reactie van de Federal Reserve daarop een rol in het sentiment op de markten.

Sectorprestaties op Wall Street

Binnen de verschillende sectoren op Wall Street waren er gemengde prestaties te zien. Zo lieten technologieaandelen een daling zien, terwijl energieaandelen juist in waarde stegen. De volatiliteit op de markten zorgde ervoor dat beleggers voorzichtig bleven met hun investeringen en winsten van de afgelopen maanden wilden veiligstellen.

Vooruitzichten voor de Amerikaanse beurzen

Met het einde van het eerste halfjaar in zicht zullen beleggers hun aandacht blijven richten op de ontwikkelingen rondom het coronavirus, de inflatie en het monetaire beleid van de Federal Reserve. De komende kwartaalcijfers van bedrijven zullen ook een belangrijke rol spelen in de bewegingen op Wall Street en beleggers zullen deze nauwlettend in de gaten houden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*