Toename werkloosheid in Duitsland

Het aantal werklozen in Duitsland is in juni sterker dan verwacht gestegen en het werkloosheidspercentage liep iets op. Dat meldde het Federale Arbeidsbureau vrijdag.

Economische impact van de coronacrisis

De stijging van het aantal werklozen in Duitsland is grotendeels toe te schrijven aan de economische impact van de coronacrisis. Veel bedrijven hebben te maken met omzetdalingen en zijn genoodzaakt om personeel te ontslaan of tijdelijk met minder werknemers te opereren.

Maatregelen van de Duitse overheid

De Duitse overheid heeft verschillende maatregelen genomen om de impact van de coronacrisis op de werkgelegenheid te beperken. Zo is er een noodfonds opgericht om bedrijven financieel te ondersteunen en zijn er subsidies beschikbaar gesteld voor het behoud van werkgelegenheid.

Verwachtingen voor de komende maanden

Hoewel de werkloosheid in Duitsland momenteel is gestegen, zijn economen optimistisch over de toekomst. Met het geleidelijke herstel van de economie wordt verwacht dat het aantal werklozen in de komende maanden weer zal afnemen.

Omscholing en bijscholing

Om de impact van de coronacrisis op de arbeidsmarkt te verzachten, wordt er ook ingezet op omscholing en bijscholing van werkzoekenden. Op die manier kunnen mensen met nieuwe vaardigheden en kennis makkelijker aan de slag in sectoren die wel groeien.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*