Versterking van positie in Angola

SBM Offshore heeft de overname van lease- en operationele entiteiten van drie drijvende olieplatforms (FPSO's) van zijn partner Sonangol afgerond en zijn aandeel in een Angolese scheepswerf verkocht. Dat maakte de dienstverlener voor de olieindustrie dinsdag bekend.

De drie FPSO's waar het om gaat zijn de N'Goma, de Saxi en de Serpentina. Deze platforms zijn momenteel actief in de Angolese offshore olie- en gasindustrie. Door de overname van de lease- en operationele entiteiten kan SBM Offshore zijn activiteiten in Angola verder versterken en uitbreiden.

Met de afronding van deze transactie versterkt SBM Offshore zijn positie in Angola, een belangrijke markt voor het bedrijf. Angola is een van de grootste olieproducenten in Afrika en SBM Offshore speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van de olie- en gasproductie in het land.

Het bedrijf heeft ook besloten om zijn aandeel in de Angolese scheepswerf, die betrokken was bij de bouw en onderhoud van offshore installaties, te verkopen. Deze verkoop stelt SBM Offshore in staat om zich meer te richten op zijn kernactiviteiten en de focus te leggen op de verdere groei van zijn FPSO-vloot.

Toekomstplannen en strategie

SBM Offshore heeft aangegeven dat het van plan is om verder te investeren in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en innovaties om zijn positie in de markt te versterken. Het bedrijf zet zich in voor duurzaamheid en wil bijdragen aan een schone energietransitie door het leveren van efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen voor de olie- en gasindustrie.

Met de afronding van de overname van de lease- en operationele entiteiten van de drie FPSO's en de verkoop van zijn aandeel in de scheepswerf, zet SBM Offshore een belangrijke stap in de realisatie van zijn toekomstplannen en strategieën voor groei en duurzaamheid.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*