Vertraging goedkeuring leniolisib voor behandeling van APDS

Pharming Group heeft aangekondigd dat het een vertraging van ongeveer 18 maanden heeft opgelopen met het goedkeuringsproces van leniolisib voor de behandeling van APDS door de EMA, het Europese Geneesmiddelenbureau. Deze vertraging is het gevolg van aanvullende verzoeken van de EMA voor aanvullende gegevens en analyses met betrekking tot de werkzaamheid en veiligheid van het geneesmiddel.

APDS en de noodzaak van behandelingsopties

APDS, ook bekend als actieve PI3K-delta-syndromen, is een zeldzame genetische aandoening die het immuunsysteem aantast en patiënten vatbaar maakt voor ernstige en terugkerende infecties. Patiënten met APDS hebben een verhoogd risico op complicaties en kunnen baat hebben bij specifieke behandelingsopties zoals leniolisib.

Rol van leniolisib bij de behandeling van APDS

Leniolisib is een experimenteel geneesmiddel dat is ontwikkeld om de activiteit van PI3K-delta te remmen, een eiwit dat een belangrijke rol speelt in het immuunsysteem. Door deze remming kan leniolisib de symptomen van APDS helpen verminderen en de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren.

Impact van vertraging op patiënten en investeerders

De vertraging in het goedkeuringsproces van leniolisib heeft mogelijk gevolgen voor zowel patiënten met APDS als investeerders in Pharming Group. Patiënten die wachten op de beschikbaarheid van leniolisib als behandelingsoptie kunnen langer moeten wachten, terwijl investeerders mogelijk teleurgesteld zijn over de vertraging en de mogelijke impact op de financiële resultaten van het bedrijf.

Toekomstperspectief voor leniolisib en APDS

Pharming Group blijft zich inzetten voor de ontwikkeling van leniolisib als behandelingsoptie voor patiënten met APDS en zal samenwerken met de EMA om de aanvullende gegevens en analyses te verstrekken die nodig zijn voor goedkeuring. Ondanks de vertraging blijft de hoop op een positieve uitkomst voor zowel patiënten als investeerders hoog.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*