Verwachte daling van de Amsterdamse beurs op donderdag

De Amsterdamse beurs zal naar verwachting een lager start hebben op donderdag. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een verlies van ruim een half procent. Dit duidt op een mogelijke negatieve opening en kan invloed hebben op de handelssessie van vandaag.

De invloed van internationale factoren op de beurs

De verwachte daling van de Amsterdamse beurs kan deels worden verklaard door internationale factoren die de markten wereldwijd beïnvloeden. Zo kunnen ontwikkelingen in de Verenigde Staten, zoals de voortgang van het stimuleringspakket en de resultaten van bedrijven, hun weerslag hebben op de Europese beurzen. Daarnaast spelen ook geopolitieke spanningen, zoals handelsoorlogen of politieke onrust, een rol bij het bepalen van het sentiment op de beurs.

Economische indicatoren en bedrijfsresultaten

Ook economische indicatoren en bedrijfsresultaten kunnen van invloed zijn op het sentiment van beleggers en daarmee op de beurskoersen. Een tegenvallend rapport over de economische groei of een winstwaarschuwing van een groot bedrijf kan leiden tot een negatieve reactie op de beurs. Beleggers zijn altijd alert op dit soort informatie, omdat het hun beslissingen om te kopen of verkopen kan beïnvloeden.

De impact van COVID-19 op de beurs

Een belangrijke factor die de beurs wereldwijd heeft beïnvloed, is de COVID-19-pandemie. De onzekerheid die gepaard gaat met de gezondheidscrisis heeft geleid tot volatiliteit op de markten. Beleggers zijn bezorgd over de economische gevolgen van de lockdowns en de mogelijke heropleving van het virus. Nieuws over vaccinontwikkelingen en maatregelen van overheden om de economie te ondersteunen, kunnen een sterke invloed hebben op het sentiment van beleggers en daarmee op de beurskoersen.

Beursanalisten en hun voorspellingen

Beursanalisten volgen de markten nauwlettend en proberen voorspellingen te doen over de richting van de beurzen. Hun analyses, gebaseerd op verschillende factoren zoals economische data, bedrijfsresultaten en geopolitieke ontwikkelingen, kunnen beleggers helpen bij het nemen van beslissingen. Het is echter belangrijk op te merken dat voorspellingen altijd met onzekerheid gepaard gaan en dat de werkelijke beursbewegingen vaak afwijken van de verwachtingen.

Conclusie

De Amsterdamse beurs wordt donderdag naar verwachting lager geopend, met futures op de AEX index die wijzen op een verlies van ruim een half procent. Verschillende factoren, zoals internationale ontwikkelingen, economische indicatoren, bedrijfsresultaten en de impact van COVID-19, kunnen het sentiment op de beurs beïnvloeden. Beursanalisten proberen voorspellingen te doen over de richting van de beurzen, maar het blijft belangrijk om rekening te houden met de onzekerheid van de markt en de werkelijke bewegingen af te wachten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*