Volatiliteit op de Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag verdeeld met nog een paar uur handel te gaan. De volatiliteit op de markten was merkbaar, met verschillende sectoren die verschillende richtingen op gingen. De Nasdaq Composite index steeg met 0,3%, terwijl de S&P 500 index vlak bleef en de Dow Jones Industrial Average daalde met 0,2%.

Technologieaandelen stijgen

Technologieaandelen presteerden goed op donderdag, met grote namen als Apple, Amazon en Microsoft die allemaal winst boekten. Investeerders waren optimistisch over de vooruitzichten van deze bedrijven, die blijven profiteren van de verschuiving naar digitaal werken en winkelen als gevolg van de pandemie.

Energie- en financiële sector onder druk

Aan de andere kant van het spectrum bevonden zich de energie- en financiële sector, die beiden onder druk stonden. De olieprijzen daalden als gevolg van zorgen over een mogelijke overaanbod op de markt, terwijl financiële instellingen te maken hadden met lagere rentetarieven en stijgende kosten.

Invloed van economische data en geopolitieke gebeurtenissen

De markten werden ook beïnvloed door een reeks economische data die werden vrijgegeven, waaronder cijfers over werkloosheidsaanvragen en consumentenvertrouwen. Daarnaast speelden geopolitieke gebeurtenissen, zoals handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, een rol in de bewegingen op de beurzen.

Al met al was het een gemengde dag op de Amerikaanse beurzen, met verschillende sectoren die verschillende kanten op gingen. Investeerders zullen de ontwikkelingen blijven volgen en hun posities dienovereenkomstig aanpassen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*