Voorraden ruwe olie stijgen, terwijl benzinevoorraden dalen

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week opnieuw gestegen, terwijl de voorraden benzine, stookolie en diesel opnieuw daalden. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

De voorraad ruwe olie steeg met 1,3 miljoen vaten tot 456,6 miljoen vaten, terwijl analisten hadden verwacht dat de voorraad met 2,8 miljoen vaten zou dalen. De stijging van de voorraad ruwe olie kan worden toegeschreven aan een toename van de productie en een afname van de vraag als gevolg van de aanhoudende coronapandemie.

Daling in benzinevoorraden

De voorraad benzine daalde met 3,3 miljoen vaten tot 238,7 miljoen vaten, terwijl de voorraad stookolie en diesel met 1,6 miljoen vaten daalde tot 141,4 miljoen vaten. De daling in benzinevoorraden kan worden verklaard door een stijging in de vraag als gevolg van het zomerseizoen en de versoepeling van lockdownmaatregelen.

Impact op de oliemarkt

De stijging van de voorraden ruwe olie en de daling van de voorraden benzine, stookolie en diesel kunnen gevolgen hebben voor de oliemarkt. Een overschot aan ruwe olie kan leiden tot druk op de prijzen, terwijl een tekort aan geraffineerde producten zoals benzine en diesel de prijzen juist kan opdrijven.

Analisten zullen de ontwikkelingen op de oliemarkt nauwlettend in de gaten houden om te bepalen hoe de voorraden en vraag zich verder zullen ontwikkelen. De geopolitieke spanningen en de economische situatie zullen ook een rol spelen in de prijsvorming van olie en olieproducten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*