Zwakke outlook van Salesforce drukt beurzen

De Amerikaanse beurzen staan op donderdag een lagere opening te wachten, nadat ze op woensdag al een daling hebben doorgemaakt. De oorzaak van deze negatieve stemming is de zwakke outlook die Salesforce heeft afgegeven. Het softwarebedrijf voorspelde een lagere omzetgroei voor het komende kwartaal dan analisten hadden verwacht, wat heeft geleid tot zorgen onder beleggers.

Impact van de zwakke outlook op de technologie sector

De zwakke outlook van Salesforce heeft vooral invloed op de technologie sector, aangezien het bedrijf een belangrijke speler is in deze branche. Beleggers vrezen dat de lagere omzetgroei van Salesforce een domino-effect kan veroorzaken binnen de sector, met mogelijke negatieve gevolgen voor andere techbedrijven.

Overige factoren die de beurzen beïnvloeden

Naast de zwakke outlook van Salesforce zijn er nog andere factoren die de Amerikaanse beurzen beïnvloeden. Zo blijven de zorgen over de Delta variant van het coronavirus en de mogelijke impact op de economie aanhouden. Daarnaast zijn beleggers ook gespannen over de aanhoudende inflatie en de reactie van de Federal Reserve hierop.

Beleggers houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten

Beleggers houden de ontwikkelingen op de beurzen nauwlettend in de gaten en proberen in te schatten hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen. De onzekerheid en volatiliteit op de markten zorgen voor een gespannen sfeer onder beleggers, die op zoek zijn naar aanwijzingen om hun posities te bepalen.

Al met al belooft het een bewogen dag te worden op de Amerikaanse beurzen, waarbij de kwartaalcijfers en vooruitzichten van bedrijven een belangrijke rol zullen spelen in de koersontwikkelingen. Het is afwachten hoe de markten zullen reageren op de verschillende factoren die momenteel spelen en hoe beleggers hierop zullen anticiperen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*