ABN Amro

De Amsterdamse beursindex AEX sloot de handelsdag af met een daling van 0,4%. Dit kwam voornamelijk door de negatieve stemming op de internationale markten. Beleggers waren terughoudend vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom de coronapandemie en de geopolitieke spanningen.

Een van de opvallende bedrijven op de beurs was ABN Amro. De bank kondigde aan dat het zijn winstverwachting voor dit jaar heeft verlaagd vanwege de aanhoudende lage rentes en de kosten van de reorganisatie. Beleggers reageerden hierop en de koers van het aandeel daalde.

Techbedrijven

Techbedrijven zoals Apple, Nvidia en Micron deden het ook niet goed op de beurs. De zorgen over de wereldwijde chiptekorten en de impact daarvan op de productie en winstgevendheid van deze bedrijven zorgden voor druk op de koersen.

Farmaceutische sector

In de farmaceutische sector was er positief nieuws te melden. Het Duitse biotechbedrijf Vivoryon maakte bekend dat het goede resultaten heeft behaald in een klinische studie naar een potentieel nieuw medicijn tegen Alzheimer. Beleggers reageerden enthousiast en de koers van het aandeel schoot omhoog.

Verzekeringssector

Ook de verzekeringssector was in beweging. NN Group en ASR zagen hun koersen dalen vanwege de aanhoudende onzekerheid over de impact van de coronapandemie op hun bedrijfsresultaten. Aegon daarentegen wist te profiteren van positieve berichten over de herstructurering van het bedrijf.

Industriële en automotive sector

In de industriële sector was er nieuws van bedrijven zoals Exor, ForFarmers, Aalberts en Stellantis. Exor, het investeringsvehikel van de Italiaanse familie Agnelli, maakte bekend dat het een belang heeft genomen in een start-up die gespecialiseerd is in duurzame technologie. ForFarmers, de Nederlandse veevoederproducent, zag zijn koers stijgen vanwege gunstige marktvooruitzichten. Aalberts en Stellantis, de moedermaatschappij van automerk Jeep, hadden te maken met druk op de koersen vanwege de wereldwijde tekorten aan grondstoffen en de impact daarvan op de productie.

Al met al was het een enerverende dag op de beurs met verschillende ontwikkelingen in diverse sectoren. Beleggers houden de komende dagen nauwlettend in de gaten hoe de markten zich verder zullen ontwikkelen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*