AEX index stijgt licht, Midkap boekt bescheiden winst

Op maandag opende de AEX index met een stijging van 0,1 procent naar 852,79 punten kort na de beursgong. Deze lichte stijging werd gevolgd door de Midkap, die een winst van krap een half procent boekte. Beleggers waren optimistisch gestemd over de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China, die leken af te nemen na positieve signalen vanuit beide landen.

Positieve signalen over handelsspanningen tussen VS en China

De stijging van de AEX index en de Midkap was voornamelijk te danken aan positieve signalen over de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers waren hoopvol gestemd nadat beide landen aankondigden om binnenkort weer om de tafel te gaan zitten om de handelsgesprekken te hervatten. Deze aankondiging werd gezien als een teken dat er mogelijk vooruitgang geboekt kan worden in het oplossen van het handelsconflict.

Gunstige economische omstandigheden dragen bij aan optimisme

Naast de positieve ontwikkelingen in de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, droegen ook gunstige economische omstandigheden bij aan het optimisme op de beurs. Wereldwijd was er sprake van een groeiende economie, wat positieve verwachtingen met zich meebracht voor bedrijven en investeerders. Dit resulteerde in een positief sentiment op de beurs, wat zich vertaalde in een stijging van de AEX index en de Midkap.

Mogelijke impact van Brexit blijft zorgen baren

Ondanks het optimisme over de handelsspanningen en de gunstige economische omstandigheden, blijft de mogelijke impact van de Brexit zorgen baren op de beurs. Het Verenigd Koninkrijk staat op het punt om uit de Europese Unie te stappen, maar er is nog altijd veel onduidelijkheid over de precieze voorwaarden en gevolgen van deze stap. Beleggers houden dan ook een scherp oog op de ontwikkelingen rondom de Brexit en de mogelijke impact hiervan op de beurs.

Verwachtingen voor de komende handelsweek

Voor de komende handelsweek worden er verschillende economische cijfers en bedrijfsresultaten verwacht die invloed kunnen hebben op de beurs. Beleggers zullen onder andere kijken naar de inflatiecijfers, werkgelegenheidsrapporten en gegevens over de industriële productie. Daarnaast zullen bedrijven als Shell, Unilever en ASML met hun kwartaalcijfers komen, wat ook invloed kan hebben op het sentiment op de beurs.

Al met al lijkt de beurs momenteel positief gestemd, mede dankzij de gunstige ontwikkelingen in de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China en de wereldwijde economische groei. Echter, de mogelijke impact van de Brexit blijft een punt van zorg en er zijn nog verschillende economische en bedrijfsgerelateerde factoren die invloed kunnen hebben op het verloop van de beurs in de komende handelsweek. Beleggers zullen dan ook alert blijven op het nieuws en de ontwikkelingen in de gaten houden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*