Deutsche Bank verhoogt koersdoel voor Just Eat Takeaway

Deutsche Bank heeft het koersdoel voor Just Eat Takeaway verhoogd van 22,00 naar 23,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit nieuws werd bekendgemaakt in een sectorrapport van de Duitse bank.

Just Eat Takeaway is een van de grootste online maaltijdbezorgingsbedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft sterke groei laten zien, vooral tijdens de COVID-19-pandemie, toen veel mensen ervoor kozen om maaltijden thuis te laten bezorgen in plaats van uit eten te gaan. Deutsche Bank erkent deze groeipotentie en heeft daarom besloten om het koersdoel voor het bedrijf te verhogen.

Sterke groei en internationale uitbreiding

Just Eat Takeaway heeft een sterke groei doorgemaakt, zowel in omzet als in gebruikersaantallen. Het bedrijf heeft strategische overnames gedaan om zijn positie op de wereldwijde markt te versterken. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld Grubhub in de Verenigde Staten overgenomen, waardoor het zijn aanwezigheid in Noord-Amerika heeft vergroot.

Daarnaast heeft Just Eat Takeaway ook de Duitse markt betreden door de overname van Delivery Hero. Deze strategische zet heeft het bedrijf in staat gesteld om een dominante speler te worden in de Duitse maaltijdbezorgingsmarkt.

Toekomstige groeimogelijkheden

Deutsche Bank ziet goede toekomstige groeimogelijkheden voor Just Eat Takeaway. Het bedrijf heeft nog steeds ruimte om zijn marktaandeel te vergroten, zowel in bestaande markten als door uitbreiding naar nieuwe geografische gebieden. Bovendien is het bedrijf goed gepositioneerd om te profiteren van de toenemende vraag naar online maaltijdbezorging.

Deutsche Bank verwacht dat Just Eat Takeaway zijn sterke groeitraject zal voortzetten, wat een positief effect zal hebben op de aandelenkoers. Daarom heeft de bank besloten om het koersdoel voor het bedrijf te verhogen naar 23,00 euro.

Concurrentie en mogelijke risico's

Hoewel Just Eat Takeaway een sterke positie heeft in de markt voor online maaltijdbezorging, staat het bedrijf ook bloot aan concurrentie van andere spelers in de industrie. Concurrenten zoals Uber Eats en Deliveroo hebben ook een groot marktaandeel en kunnen een bedreiging vormen voor Just Eat Takeaway.

Bovendien brengt de internationale uitbreiding van Just Eat Takeaway ook risico's met zich mee. Het bedrijf moet zich aanpassen aan lokale marktomstandigheden en concurreren met lokale spelers. Dit kan uitdagingen met zich meebrengen en de groeivooruitzichten van het bedrijf beïnvloeden.

Conclusie

Deutsche Bank heeft het koersdoel voor Just Eat Takeaway verhoogd naar 23,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Het bedrijf heeft sterke groei laten zien en heeft strategische overnames gedaan om zijn positie op de wereldwijde markt te versterken. Deutsche Bank ziet goede toekomstige groeimogelijkheden voor Just Eat Takeaway, maar erkent ook de concurrentie en mogelijke risico's waar het bedrijf mee te maken heeft. Al met al blijft Deutsche Bank positief gestemd over het potentieel van Just Eat Takeaway en heeft het daarom besloten om het koersdoel te verhogen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*