Amerikaanse PCE-inflatiecijfers in focus

De Europese beurzen staan vrijdag voor een lagere opening, in navolging van het negatieve slot op Wall Street. Beleggers zullen voornamelijk hun aandacht richten op de publicatie van de Amerikaanse PCE-inflatiecijfers.

Belang van PCE-inflatiecijfers

De PCE (Personal Consumption Expenditures) is een belangrijke maatstaf voor de inflatie in de Verenigde Staten. Het is de favoriete inflatie-indicator van de Federal Reserve en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door beleggers en economen. Een hogere dan verwachte inflatie kan leiden tot zorgen over een mogelijke renteverhoging door de Fed, wat de markten kan beïnvloeden.

Invloed op Europese markten

De publicatie van de Amerikaanse PCE-inflatiecijfers kan een impact hebben op de Europese markten, aangezien deze de wereldwijde markten kunnen beïnvloeden. Een onverwachte stijging of daling van de inflatiecijfers kan leiden tot volatiliteit op de beurzen en kan de richting van de handel bepalen.

Andere factoren om in de gaten te houden

Naast de Amerikaanse PCE-inflatiecijfers zullen beleggers ook andere factoren in de gaten houden, zoals de voortgang van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, geopolitieke ontwikkelingen en bedrijfswinsten. Deze factoren kunnen allemaal invloed hebben op de markten en de handelsrichting bepalen.

Al met al belooft het een interessante handelsdag te worden voor Europese beleggers, met de focus op de Amerikaanse PCE-inflatiecijfers en andere belangrijke ontwikkelingen die de markten kunnen beïnvloeden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*