Renteangst drukt Wall Street

Op de laatste beursdag van mei werd Wall Street beïnvloed door renteangst, wat resulteerde in een lagere sluiting. Beleggers maken zich zorgen over de mogelijke stijging van de rente door het herstel van de economie en de stijgende inflatie. Dit zorgde voor een negatieve stemming op de Amerikaanse beurs.

Aziatische markten in de lift

Terwijl Wall Street daalde, lieten de Aziatische markten juist een positiever beeld zien. Beleggers waren optimistisch over het economische herstel en de vooruitzichten voor bedrijfswinsten. Dit resulteerde in hogere koersen in Azië, waar beleggers hun focus verlegden naar groeimogelijkheden in de regio.

AEX sluit vlak

Op de Amsterdamse beurs sloot de AEX gisteren vrijwel onveranderd op 905,58 punten. Ondanks de onrust op Wall Street wisten Nederlandse aandelen zich redelijk staande te houden. Beleggers keken uit naar de ontwikkelingen op de internationale markten en hielden rekening met de impact van rentestijgingen op de Nederlandse economie.

Al met al was de laatste beursdag van mei een mix van positieve en negatieve ontwikkelingen, waarbij beleggers wereldwijd alert bleven op de impact van renteangst en economische groeivooruitzichten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*