Chinese beurzen dalen na sluiting

De Aziatische beurzen lieten dinsdagochtend een verdeeld beeld zien, waarbij de Chinese beurzen flink terrein prijs gaven, nadat zij maandag nog de deuren gesloten hielden. Dit kwam door zorgen over de economische groei en handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. De Shanghai Composite Index daalde met 1,5%, terwijl de Shenzhen Component Index met 2,5% daalde.

Positieve signalen uit Japan en Zuid-Korea

In tegenstelling tot de Chinese beurzen, lieten de beurzen in Japan en Zuid-Korea een positiever beeld zien. De Nikkei 225 index in Japan steeg met 0,8%, terwijl de Kospi index in Zuid-Korea met 0,5% omhoog ging. Dit kwam door positieve economische data en beter dan verwachte bedrijfsresultaten.

Invloed van geopolitieke ontwikkelingen

De geopolitieke ontwikkelingen in de regio spelen ook een rol bij de bewegingen op de Aziatische beurzen. De voortdurende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zorgt voor onzekerheid en kan de beurskoersen beïnvloeden. Daarnaast spelen ook de spanningen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea een rol bij het beleggerssentiment.

Verwachtingen voor de rest van de dag

Analisten verwachten dat de Aziatische beurzen de komende dagen volatiel zullen blijven, gezien de onzekerheid rondom geopolitieke ontwikkelingen en economische groei. Beleggers zullen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden en reageren op nieuws en data die de markten beïnvloeden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*