Overnamestrijd om IT-bedrijf Onepoint

Het Franse IT-bedrijf Atos heeft voor het reorganisatieplan van Onepoint gekozen en daarmee valt het voorstel van het consortium onder leiding van de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky af. Dit maakte Atos dinsdagochtend bekend.

Achtergrond van de overnamestrijd

Onepoint is een gerenommeerd IT-bedrijf dat gespecialiseerd is in digitale transformatie en consultancy. De overnamestrijd begon toen het bedrijf financiële moeilijkheden kreeg en op zoek moest naar een partner om de toekomst veilig te stellen.

Waarom koos Atos voor het reorganisatieplan?

Atos koos voor het reorganisatieplan van Onepoint omdat zij geloven dat dit de beste strategie is om het bedrijf weer op de rails te krijgen. Het plan omvat onder andere kostenbesparingen, herstructurering van het personeelsbestand en investeringen in nieuwe technologieën.

Reactie van Daniel Kretinsky en het consortium

Daniel Kretinsky en het consortium dat hij leidde waren teleurgesteld dat hun voorstel niet werd geaccepteerd door Onepoint. Zij hadden grootse plannen voor het bedrijf en zagen zichzelf als de ideale partner om Onepoint naar nieuwe successen te leiden.

Toekomst van Onepoint onder Atos

Met de keuze voor het reorganisatieplan van Atos lijkt de toekomst van Onepoint weer wat zekerder te zijn. Het is afwachten hoe de samenwerking tussen de twee bedrijven zal verlopen en welke veranderingen er nog doorgevoerd zullen worden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*