Daling aantal gewerkte uren in uitzendsector

Het aantal gewerkte uren in de Nederlandse uitzendsector is in de afgelopen weken opnieuw gedaald en ook nog iets sterker dan een periode eerder, terwijl de omzetgroei tot stilstand kwam. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

Invloed van de coronacrisis op de uitzendsector

De daling van het aantal gewerkte uren in de uitzendsector kan worden toegeschreven aan de aanhoudende impact van de coronacrisis. Veel bedrijven hebben hun personeelsbestand moeten inkrimpen of tijdelijke krachten moeten laten gaan vanwege de economische onzekerheid die de pandemie met zich meebrengt. Dit heeft directe gevolgen voor de uitzendsector, die vaak als eerste wordt geraakt bij economische tegenslagen.

Maatregelen om de uitzendsector te ondersteunen

Om de uitzendsector te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode, hebben de overheid en brancheorganisaties verschillende maatregelen genomen. Zo zijn er subsidies beschikbaar gesteld voor bedrijven die hun uitzendkrachten in dienst willen houden, en zijn er programma's opgezet om werklozen om te scholen naar sectoren waar wel vraag is naar personeel.

Vooruitzichten voor de uitzendsector

Hoewel de uitzendsector momenteel te maken heeft met een daling van het aantal gewerkte uren en een stagnatie van de omzetgroei, zijn er ook lichtpuntjes te bespeuren. Zo lijkt de economie langzaam weer aan te trekken en zijn er sectoren die juist een grotere behoefte hebben aan flexibel personeel. Het is daarom belangrijk dat de uitzendsector blijft innoveren en inspelen op de veranderende behoeften van de arbeidsmarkt om veerkrachtig te blijven in deze onzekere tijden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*