Rode koersborden in Azië zorgen voor druk op Amsterdamse beurs

De Amsterdamse beurs deed dinsdagochtend een stap terug, mede door de rode koersborden in Azië en de daling van de chippers op het Damrak. De AEX-index stond in de ochtendhandel 0,5 procent lager op 650,81 punten. Ook de MidKap zakte 0,6 procent tot 951,60 punten.

Invloed van Aziatische markten op Europese beurzen

De rode koersborden in Azië hadden een negatief effect op de Europese beurzen, waaronder de Amsterdamse beurs. Beleggers waren bezorgd over de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China, die de markten wereldwijd beïnvloeden. Daarnaast speelde ook de zwakke economische data uit Japan en Zuid-Korea een rol in de neerwaartse trend op de beurzen.

Daling van de chippers op het Damrak

De daling van de chippers op het Damrak droeg bij aan de negatieve stemming op de Amsterdamse beurs. Chipbedrijven zoals ASMI en ASML stonden onder druk vanwege zorgen over de wereldwijde vraag naar chips en de handelsspanningen tussen de VS en China. De chipsector is gevoelig voor geopolitieke ontwikkelingen en economische onzekerheid, wat resulteert in schommelingen op de beurs.

Toekomstverwachtingen voor de Amsterdamse beurs

Ondanks de tijdelijke dip op de Amsterdamse beurs, zijn analisten nog steeds positief over de vooruitzichten op de lange termijn. De Europese economieën laten tekenen van herstel zien en de bedrijfswinsten blijven groeien. Beleggers worden geadviseerd om hun beleggingsstrategie op de lange termijn te richten en niet te veel te reageren op korte-termijn schommelingen op de beurs.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*