Economische data en handelsbesprekingen beïnvloeden beurs

De Amerikaanse beurzen lijken maandag een licht lagere opening te verwachten, ondanks het feit dat de S&P 500 en de Nasdaq vrijdag nieuwe records behaalden. De futures op de S&P 500 index laten een daling van 0,2 procent zien, ongeveer een half uur voor de opening van de markt.

Invloed van economische data

Een van de factoren die de beursbewegingen kunnen beïnvloeden zijn de recente economische data. Beleggers kijken vaak naar cijfers over werkgelegenheid, consumentenvertrouwen en inflatie om inzicht te krijgen in de gezondheid van de economie en mogelijke beleidsveranderingen van de Federal Reserve.

Handelsbesprekingen met China

Een ander belangrijk punt van aandacht voor beleggers zijn de voortdurende handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. De recente escalatie van de handelsoorlog heeft geleid tot onzekerheid op de markten en investeerders houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Technische analyse en marktsentiment

Naast de economische en geopolitieke factoren spelen ook technische analyse en marktsentiment een rol bij het voorspellen van beursbewegingen. Beleggers kijken naar grafieken en indicatoren om trends te identificeren en proberen zo te profiteren van korte- en langetermijnbewegingen op de markt.

Al met al zijn er verschillende variabelen die de richting van de Amerikaanse beurzen kunnen beïnvloeden en het is belangrijk voor beleggers om op de hoogte te blijven van het nieuws en de ontwikkelingen om weloverwogen beslissingen te nemen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*